Sinclair ZX Spectrum

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

 1. Bas schreef:

  Wat heb ik een spijt dat ik eind jaren ’80 dit pracht-exemplaar heb moeten wegdoen ten faveure van de Commodore 64. Wat overigens ook wel een goed apparaat was. Met de Spectrum kon ik echter beter overweg. Helaas moest ik kiezen …
  Mooi om te zien dat deze computer weer van lief en lee op de weg terug is.
  Zelfs op m’n laptop (Windows 7) heb ik een ZX Spectrum Emulator. Uiteraard compleet anders; niet te vergelijken met die rubberen toetsen op de echte ZX Spectrum. Toch is de werking het zelfde, en kan ik programmaatjes opslaan, om later verder te gaan schrijven. Op het internet is er ook genoeg documentatie te vinden over deze computer, wat voor mij een stuk jeugd-sentiment is.

  Mooie blog overigens.

  • Mario Pfeiffer schreef:

   Bedankt voor je leuke reactie Bas. Het is inderdaad erg leuk om te zien hoeveel mensen hun jeugd-sentiment weer terug ontdekken. Tegenwoordig is dat natuurlijk met alle emulators erg makkelijk en op Facebook en internet zijn onwijs veel forums en gebruikersgroepen te vinden die ook nog steeds actief nieuwe hard- en software voor hun (vaak uitgebreide) homecomputer verzameling ontwikkelen.

   Ik neem aan dat je de volgende pagina’s en groepen wel kent. Veel plezier met (her-) ontdekken.

   https://www.facebook.com/groups/164156683632183/
   http://www.worldofspectrum.org/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.